Ballant sota la pluja

Algú em va dir que perquè no vaig escriure sobre el concurs de Tarragona pel fet de la nostra coorganització; de la victòria "contra tot pronòstic"(sic) de la Toc de Dansa, campions els dos últims anys; del fet, que ja m'esplaiaré una altre dia, sobre la norma de començar els concursos no abans de les 10 de la nit o aquells que demanen "jurats de garanties" que, us dic, que si trobeu on, ens ho digueu a totes les colles, que això és com el Sant Grial.

Però per petició popular que m'acabo d'inventar he de parlar del concurs de Barcelona.
Però primer deixeu-me fanfarronejar dels meus dots d'endeví, ja que després de Cabrils ja vaig avisar als futurs organitzadors del Campionat Gran que es posessin les piles amb això i des de llavors Sant Vicenç dels Horts , Vic i Barcelona la pluja ens ha acompanyat. Així que Jan i amics del Vendrell, prepareu lloc alternatiu.

Quina situació ens vam trobar?
El dia va aparèixer plujós, tapat amb pluja que anava i venia.
Quan vam arribar a Barcelona, el temps continuava amenaçador i espurnejant.
M'apropo a la taula dels jurats, per cert, ben coberta i quan pregunto quines perspectives hi ha, em diuen que a les 11 deixarà de ploure. Pregunto si hi ha lloc alternatiu i em diuen que a les 11 h diran alguna cosa.
I la pregunta que pot semblar obvia té el seu intringulis perquè és sabut per tothom que quasi l'únic concurs que no publica lloc alternatiu és el de Barcelona i tothom en parla que si algun dia plovia a Barcelona hi  hauria problemes i també tothom es pregunta com, any rere any, es pot donar Campionat, i alguns anys, dos campionats, sense lloc alternatiu.
Faig un parèntesi per dir que extraoficialment corria la brama de què sí que hi havia lloc alternatiu que era al INEFC de Montjuic. Si era així, per què no es fa públic?
Però si a les 11 h, s'hagués pres la decisió de trasllat amb les colles canviades, amb poc transport públic per arribar-hi en un dia festiu, haguéssim començat a l'hora del Telenotícies.

Al final vam ballar les 3 primeres sardanes sota un plugim persistent, veieu la foto d'un jurat a la tercera sardana o imatges del Coblejant.


Tots els peus xops, les espardenyes d'espart a prendre pel cul, els constipats covant-se (allò de peus mullats, constipat segur) però músics i autoritats ben eixuts.

Els que seguiu el meu IG, haureu vist que vaig fer una enquesta preguntant quina era la millor possibilitat.
I el resultat va ser aquest:


El públic ha parlat, però jo ara diré la meva, ras i curt.
El concurs no s'hauria d'haver fet allí i en aquelles circumstàncies (nota al marge only x Tarragonins: igual que no es devia haver fet la baixada de l'àliga sota la pluja)

Entenc la complexitat del muntatge logístic del concurs de BCN, entenc que estava el Collboni (fins que van començar els castells, eh?) i s'ha de quedar bé amb qui paga, entenc que és el concurs amb més guiris x m², entenc la dificultat d'anar a lloc alternatiu, sobretot si no en tens o és complicat tenir-ho.

Però tots aquests arguments no sobrepassen a la seguretat dels balladors, al nul interès per saber que pensaven les colles, al desgast econòmic i material de les desenes i desenes d'espardenyes d'espart llençades a les escombraries, a la dificultat cada cop major a mesura que les espardenyes quedaven rígides, sobretot de les colles que tenen un estil més físic i, sobretot, no sobrepassen la sensació que ningú, ningú, ningú va pensar a defensar ni preguntar) als balladors, com a artistes principals d'aquest espectacle.

I a més, en l'enquesta d'Instagram trobo que entre els qui voten que el que es va fer va ser correcte trobem a la UCS (no sé de qui és l'opinió perquè no crec que fos el sentiment generalitzat de les colles i si és el pensament de les colles, a Tarragona no heu preguntat res).

I tots sabem que a Sabadell, Cassà o Tarragona o qualsevol altre lloc no haguessin permès fer el concurs en aquestes circumstàncies. Enlloc.

Esperem que passat festes, ens indiquin on passar la factura de 16, en el nostre cas, 16 espardenyes noves si a la UCS, o a Colles barcelonines o a l'Ajuntament directament.

Apa , avui últim dia de festes de Santa Tecla. Avui comença la tardor realment, malgrat que meteorològicament va començar el 22, i ja sabeu que tardor és època de pluges. I versionant aquella famosa pel·lícula de Gene Kelly: 🎵 I am dancing in the rain 🎵

Comentaris

  1. Com vaig comentar-te, la filosofia de l'Ajuntament és mantenir sempre que sigui possible les activitats a l'espai indicat. Com que les visualitzacions dels radars meteorològics marcaven que a partir d'aproximadament les 11:00 h. deixava de ploure, no tenia sentit demanar la suspensió de l'acte per passar-lo al lloc alternatiu. La prova és que els falconers i els castells es van mantenir en el lloc i hora previstes. I en efecte, el lloc alternatiu era l'INEFC i si no es va fer públic va ser, segons la meva opinió, i només meva, per evitar problemes de gent que anés directament allà. Pel que fa a la logística, l'espai estava programat per tenir-lo a partir de les 12:00 h., ja amb previsió que si havíem de moure'ns, havia d'haver-hi temps per a tothom per arribar-hi. I si hagués calgut que només ballés Campionat, així hauria sigut. i sí, és una pena el tema de les espardenyes, també jo he ballat amb espart mullat i és una barrabassada, ho sé, però va haver d'anar així. La veritat és que hauria sigut molt millor per a tots que plogués moltíssim, que no pas el xim-xim que va anar fent a partir de les 10:00 h. i durant l'inici del concurs. Aquesta experiència ens servirà per millorar en aquest sentit per a pròximes ocasions.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

Un follón... o no

El tercer serà sempre nostre