Majoria absoluta

Descansant després del concurs de Vic on els tarragonins vam arribar a casa passades les 3 de la matinada, escarxofat al sofà esperant els resultats de les eleccions franceses, més que res per veure que no guanyessin els Vox francesos, que ara tots ja sabreu que no han guanyat, però es veu que ningú ha aconseguit majoria absoluta. I d'això, us vull parlar avui. No, de política, no. De majories absolutes.

Qui formaria sense dubte majoria absoluta si la UCS fos un parlament?
Doncs els tres grans grups que avui en dia tenen colles en totes les categories standards (deixant a banda la categoria alevina, que, per cert, estem al juliol i encara no s'han obert les inscripcions o de la nova categoria sènior).
Doncs si, majoria absoluta pel grup Maig, pel grup Mirant al Cel i pel grup Tarragona Dansa. Si no m'he equivocat, 12 de les 20 colles del Campionat Catalunya pertanyen a aquests 3 grups.
I crec que poc reconeixement ha tingut mai ningú cap a aquests grups i a la feinada gegantina que hi ha darrere.
Per què quin és el fet diferencial d'aquests grups? Doncs sense cap dubte, el fet diferencial és el tenir colles petites, amb tot el que representa això. I amb el difícil que és buscar, trobar, formar, mantenir nens i nenes i el pitjor i més difícil, convèncer als pares i mares. Els que no teniu colles petites no ho sabreu mai.
Però si algun dia es fa un monument dedicat a la persona o persones important del món del sardanista de competició hauria de ser per les persones que estan al capdavant d'aquestes colles, fent moltes vegades més de mares o pares o d'educadors que de capdansers.
Em refereixo a les Laures, Llucs i Joseps tarragonins, a la Aya, Àngels i Lluïsa sabadellenques o la Tere, Montserrat i Ariadna barcelonines o a qualsevol altra persona capdavantera que potser em deixo.

El meu agraïment etern a aquestes persones i als responsables o presidents dels seus grups.
Vaig expressar en un escrit anterior la meva pena i plors que va representar el pas al costat de les Violetes, que esperem que sigui temporal, però la pèrdua o desaparició d'algun d'aquests grups seria una estocada mortal.
Ei, que espero que no passi mai com espero que els Vox, Le Pen, Melonis o similars no ens governin mai. Així que sempre que ens toqui votar, votem... malgrat els polítics que tenim.

Comentaris

  1. Fer ballar a gent en dos categories en el mateix concurs així és fàcil treure més colles.

    Això no treu que feu una feina molt important.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

Un follón... o no

Cosetes de Valls