La Moviola de Ceret

La Moviola, pels nascuts aquest segle,o per la gent que no li agrada el futbol o per qui no l'ha sentit anomenar mai com les Constantí sisters va ser el precursor del Var. En l'únic programa de la tele on podies veure els resums dels partits de futbol que es deia Estudio Estadio, es van inventar això de la Moviola, que no era ni més ni menys que anar tirant un vídeo endavant i endarrere per veure si hi havia penal, falta o gol. No servia de res perquè no era com el Var que pots canviar la decisió al moment. La Moviola només servia per confirmar que els de negre (abans els àrbitres anaven sempre de negre) sempre xiulaven a favor dels blancs.

Aquest dissabte es va fer la 3a edició de la Copa Catalunya a Ceret on ja es va fer l'any passat.
Amb coses, cosetes com diu el David, a millorar crec que es pot dir que és un format en vies de consolidar-se i que és una competició que les colles li donen importància, només fa falta veure l'alegria de les colles guanyadores reflectides en molts, molts post i stories al Instagram.
Això sí, ni a la copa hi ha sorpreses i la teoria de la #vidasigueigual es manté malgrat que sigui un format diferent. Totes les classificacions van seguir l'ordre dels resultats d'enguany. Ah! I em direu que la Mare Nostrum va guanyar a Violetes (merescut sota el meu parer, tot i que la plaça no permet tenir una visió completa de totes les colles). Sí, però que després de 3 rondes, que arribin a la final les dues patums (ai no, que us enfadeu), les dues millors històriques i que una guanyi a l'altra per 2 vs 1 no és cap sorpresa.
Però avui no parlaré de la Copa ni de les colles.

Resulta ser que enguany les Violetes estan obstinats a posar emoció als campionats. I han pensat que la millor manera és equivocant-se a repartir. Es van equivocar al territorial d'Arenys de Munt, al bàsic de Vic i... algun fenomen estrany va passar a Ceret.
La versió més radical és que es van equivocar a repartir. La versió més light és que van repartir correctament, però un dansaire va dir no, no i altres sí, sí; i uns van fer el repartiment bé i altres, no, no i van començar els llargs campi qui pugui. Tot això, en el primer enfrontament que els enfrontava a la Mirant al Cel. Cal dir que en aquest format si perds el primer enfrontament perds tota possibilitat de lluitar pel títol.

Jo, la veritat no vaig veure res. Estava mirant la sardana i en aquell moment no estava pendent de les Violetes.
Diuen el resultat i Violetes guanya 2-1.

Però el que ve ara sí que ho vaig viure i veure.

Un cop això, l'Arnau es dirigeix a la Nuri Escudé (mestre de cerimònia amb les boles per triar les sardanes) que feia de jurat també, però soc incapaç de dir si havia fet de jurat en aquest enfrontament o en un altre, amb una càmera de vídeo a les mans. I la Nuri el dirigeix al delegat del concurs, Eduard Ayats, que sí que els havia fet de jurat.
Sense haver sentit la conversa, puc deduir que l'Eduard va dir que el jurat no havia vist la "possible" errada i que l'Arnau li va dir que tenien un vídeo on es veia aquesta errada. Tot això amb celeritat perquè l'Eduard feia de jurat i ja començava la següent sardana.
Acabada aquesta sardana, la Núria Ferré va ser la que va interpel·lar a l'Eduard força estona, més insistentment i he de dir que amb formes aparentment correctes i que va acabar sense resultats positius.
Durant la resta de concurs, el xup-xup de rumors sobre l'errada, si era veritat o no, els q et juraven que ells no ho havien vist, però què tal o pasqual sí ho havien vist, que saps que la Mirant no volia ballar la segona sardana, que si patatim o patatam.
I la sang no va arribar el riu, perquè les Violetes no va guanyar, sinó ves a saber què hagués passat.

Unes consideracions objectives:
* En aquest concurs, no hi ha fiscalitzadors de colles.
*No hi havia un equip de jurat per enfrontament, sinó que cada equip de jurats feia 2 enfrontaments. Per mi una de les coses a millorar. Molt difícil fer dos enfrontaments igualats amb sardanes de 5 Tirades.
*Si cada jurat només fa un enfrontament, la possibilitat de veure aquestes "possibles" errades, augmenta exponencialment.
*La Mare Nostrum i la Tarragona Dansa) van perdre l'any passat per errades de repartiment.
*No hi havia la Dolors, delegada de la UCS pels campionats.
*I el Victor ja en tenia prou amb ballar, fer les classificacions, repartir butlletes de jurats i actualitzar la pantalla gegant.... i fotre'm bronca perquè tapava el roll-up de la UCS

Al final, el dubte és:
Una gravació de vídeo es pot considerar una prova d'errada?
Què hi penseu?

Comentaris

  1. Tant sols es pot fer servir el video sempre i quant es faci servir per totes les colles, jo vaig veure clarament l'equivocació i això que estava al costat de la cobla, no pot ser que cap jurat no el veiés

    ResponElimina
  2. Jo també ho vaig veure i com que va ser al repartiment de l'ultima tirada, segurament, el jurat estava apuntant el resultat
    Crec que hi hauria d'haver fiscalització perquè no tornés a passar

    Una altre cosa, per com ho van celebrar i per comentaris que he sentit després, la celebració d'una de les campiones és alegria o prepotència
    Jo tiro més per la segona opció i pel que m'han dit dansaires d'altres colles, també.
    Que en penses?
    I parlant de xarxes, només hi va haver campiona gran i veterà? O també hi havia campiona infantil i juvenil?
    Es que només s'en veuen unes per les xarxes
    Si no cuidem aquestes colles ...

    ResponElimina
  3. Sembla ser que hi ha un video i que força gent ho va veure clar. Peró ballant a la própia Colla el MÀXIM RESPONSABLE de l'Àrea de Campionat no calen més testimonis. Ell mateix hagués tingut que fer constar l'errada. Cal ser honestos i especialment en aquestes situacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Màxim responsable? Ballant a la pròpia colla. Pensava que la responsable és un altre.........

      Elimina
  4. A la pregunta "Una gravació de vídeo es pot considerar una prova d'errada?"

    NO I Sí.
    NO es pot considerar una prova perquè les bases no ho contemplen.
    SÍ que es podrà considerar si les colles acordem posar-ho a les bases.

    ResponElimina
  5. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Soc Manel. M'agrada que interactueu, però NO, NO i NO es pot faltar a ningú i molt menys des de l'anonimat. Per tant, no sé si en sabré o no o si es pot fer o no però vaig intentar eliminar aquest últim comentari

    ResponElimina
  7. D'entrada vull dir que no vaig prestar atenció a l'enfrontament objecte de la polèmica. i per tant me'n refio dels companys i companyes sardanistes que afirmen haver vist l'errada de repartiment. Molt malament anem si el Manel ha d'escriure aquest post. Tot s'hi val per guanyar? On està l'ètica? Si ens equivoquem al repartir hem d'assumir la nostra errada, reconèixer-la, i donar per guanyadora la colla rival, i la propera vegada fixar-nos més per no equivocar-nos. Què pensen els dansaires de la colla perdedora? Tots sabem que no anem bé, però perjudicant a les colles no punteres no fem cap favor al sardanisme de competició. No es tracta d'afavorir ningú, però tampoc hem de perjudicar ningú.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

Un follón... o no