Sardanes, eleccions i futbol

A Euskadi sempre han guanyat els mateixos. Com a les sardanes. Però hi ha gent que pitja fort per darrere. Com a les sardanes.

Als veterans, el Barça-Madrid dels últims anys, les patums de les colles veteranes té pinta que enguany seguirà sent tan renyit com el Clásico, però esperem que els jurats siguin més imparcials que l'àrbitre d'ahir.

Un Barça ple de joves. Com les colles veteranes que, quasi totes, com pregunta el IG de Clicka_sardanista, portaven gent jove d'ajut. Diria que totes, excepte la Toc de Dansa, ahir, però que en els últims temps sempre ha comptat un baby TD, però ahir amb la tornada de l'Òscar no ha fet falta. Veurem més endavant.

Amb el sistema de colla contra colla, compta, i molt en cas d'igualtat (ahir em va ajudar molt a mi, que feia de jurat) veure el pitjor ballador de la colla. I com en el futbol, qui té el pitjor jugador, perd. O sigui que vigileu el o la vostra Cancelo.

La igualtat entre PNB i Bildu o la igualtat entre la classe media de la Lliga espanyola és similar a la igualtat que es va veure a Poblenou on quasi tots els resultats van ser 2-1. Tant de bo duri fins al final.

Amb 36 càmeres, no són capaços de veure si una pilota ha entrat o no. I nosaltres fem tot el possible per embolicar-nos per no veure bé les colles. I tot que ahir, no hi havia problema d'espai, va haver-hi una mica de batibull per la col·locació en la segona sardana del campionat o es va posar a dues colles veteranes del Territorial a la falda de la Cobla quan no calia.

Quantes vegades hem dit: Ostres, si nosaltres tinguéssim els medis dels bascos, seria la Òstia. Els catalans
Quantes vegades hem dit: Ostres, si nosaltres tinguéssim els medis dels castellers seria la Òstia. Els sardanistes.

I per acabar, parlar de les aficions. És veritat que nosaltres no portem molta claca, ni ens animen ni els nostres fans insulten als contraris... almenys en veu alta.
La majoria dels nostres admiradors acaben la sardana i ens diuen que ho hem fet de conya; avui sí que ho heu fet bé, segur que els passeu, segur. Vamos, que podrien ser membres del programa Chiringuito, ja que algun VIP diu que el meu blog és com el Chiringuito de les sardanes.

Vinga que s'aproximen més campanyes electorals, mítings i votacions que bàsics en els pròxims dos mesos.

Ah! I no em demaneu que digui qui és el Negreira de les colles que m'excomulgaran.

Comentaris

  1. Interessant la comparació que fas de l'ajut de joves a les colles veteranes i el futbol. Em fa gràcia perquè la comparativa futbolística en un tema relacionat ja l'havia fet jo fa temps.

    Després de la pandèmia, i observant els obstacles que afrontaven les colles, la UCS va decidir modificar les regles del campionat per permetre que les colles veteranes incloguessin d'1 a 3 membres joves de qualsevol edat.
    Ho trobo perfecte i tots els que hem pogut ens hi hem acollit.
    D'altra banda, la qüestió de si aquests joves (o no tan joves) pertanyen a la plantilla original de la colla veterana o si provenen d'una colla gran del campionat, fins i tot dins del mateix grup, és un altre tema. Des d'un punt de vista legal, no hi ha cap impediment; les normes no ho prohibeixen, així que està completament dins de les regles.

    En aquest tema ja hi havia tingut diversos debats, fa anys, no en veterans-grans sinó en juvenils-grans. Amb el símil futbolístic, era quant en Johan Cruyff entrenava al Barça. Recordo trifurques memorables a la UCS quan encara les reunions es feien a Riera Alta.
    La meva manera de pensar és que en els grups de colles (i en el futbol també) hi ha la colla principal, que normalment és la que està en el campionat de Catalunya gran, i les colles filials, ja poden ser grans, veteranes, com juvenils, infantils, etc.. Entenc les ajudes a les colles grans, tant si són de juvenils bons o de veterans en forma, ja que aquestes ajudes sempre solen ser per necessitat. Però no entendré mai les ajudes de la colla principal a les filials i més quan tenen plantilla suficient per sortir al concurs. És com si ara els Lamine o Cubarsí de torn anessin a reforçar el juvenil o el B del Barça en alguna competició que els interessés. I no ho entenc encara que es compleixin estrictament els criteris d'edat. De totes maneres repeteixo, les bases no ho prohibeixen, per tant, està permès i és legal.

    ResponElimina
  2. I més, aquest any, que s'ha organitzat el calendari de manera que no hi hagi coincidència entre els concursos del campionat gran i els del campionat per a veterans durant els caps de setmana. Entenc les complicacions i l'esforç considerable dels encarregats de planificar els calendaris, i probablement no hi havia altra opció viable, però ens vam veure davant la situació de "prendre-ho o deixar-ho", tot i que hi ha aspectes que es podrien discutir.
    Per posar un cas, existeix la possibilitat que la meva colla no participi en cap concurs del campionat per a veterans dins dels concursos de la nostra territorial. Això és especialment rellevant considerant que la nostra territorial és la que contribueix amb un nombre més gran de colles veteranes al campionat.

    El que em sap més greu és que potser arribarà un moment que el campionat veterà, amb potencial per haver-hi moltes colles, acabarà com el juvenil. Només hi quedaran les patums que el poden guanyar i les colles que es poden reforçar amb les seves grans.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

La Moviola de Ceret

Un follón... o no