Per trobar espònsors

Tuselin era un medicament que em donaven quan era petit i agafava aquella setmana de mocs (fdgp) acompanyats d'aquella tos que sembla que siguis fumador de Celtas Cortos (milenials, no em refereixo al grup musical).
Ara em sembla que no existeix, però hi ha coses semblants tipus FrenadolFluimucilBisolgrip o altres que, dono una idea gratuïta, podrien ser espònsors oficials de la UCS. Perquè dono per segur que molts balladors i balladores del concurs d'ahir estaran ja amb el moquillo al nas o ho estaran covant i els sortirà un gripot dels forts.
Per què fer un concurs un dissabte d'abril a les 22 h i acabar a quarts d'una de la matinada a 14 °C, amb màniga curta i suats, la galipàndria està assegurada. I sort que estem en un cap de setmana calorós que si no hagués sigut així, el concurs seria una seqüela de "La sociedad de la Nieve", ho dic pel fred i no pel canibalisme.

Aparcar a Arenys no és fàcil, excepte si ets el contrabaix de la Maricel i arribes tard al concurs que no comença perquè faltes tu, perquè llavors pots aparcar damunt la vorera, quasi dintre de la plaça, com un campió.

Ja ho hem parlat algun cop, però l'speaker no ha de ser qui tingui la millor veu del poble, o fos la locutora fa tropecientos anys. No, ha de ser alguna persona que conegui el món de la sardana esportiva per dinamitzar el concurs, sinó passa com ahir, que el concurs va tenir menys ritme que jo ballant samba o perreando. (No cal que us ho imagineu, eh).

El Ricard em va dir que el Tristany ,patum (com a puto amo, no despectiu que us conec) del campionat durant molts, molts, anys) ja va dir que la plaça de l'església d'Arenys estava pensada per posar 8 colles. Però ahir en cada tanda hi ballaven unes 12 colles i ja vam tenir el liu montat. Colles amuntegades, les que no volien ballar damunt desaigües, alguna colla quedava més tapada que una dona amb burka, una colla infantil nova que pobrets no eren capaç d'aguantar el centre i van estar tota la sardana envaint la rotllana veïna, a l'estil Putin o Netanhayu.
Per què, una cosa, per quins set ous continuem posant les colles del campionat en semicercle, perdent molt d'espai al centre de la plaça, si només s'han de jutjar les colles de dos en dos? Sort que ahir la sitgetana Núria va tenir la idea de posar a la segona tanda una colla al mig de la plaça perquè si no ni amb calçador haguéssim cabut.

Revessa que cada colla haurà de posar 5 € de la quantitat de colles que la van encertar. Mireu si era fàcil que fins i tot, amb tot el carinyo Magí, mon fill la va resoldre correctament.
Abans de parlar de resultats… Hi havia una dona que era la primera vegada que feia de jurat. Tan inexperta que portava un ajudant donant-li consells de què devia mirar, que no sempre mirés les colles des del mateix lloc, etc. Podríem parlar-ne molt, però tots hem passat per la primera vegada que hem fet de jurat. Però cal que el seu primer concurs, la seva primera sardana fent de jurat, sigui un enfrontament Violetes- Mare Nostrum? NO.

Un x un de les colles del campionat.
MARE NOSTRUM: Bona pinta. 3 victòries clares amb un rosco a les Violetes. Sense titulars clars dels últims anys (p.exJuan o Jaume) però ben reforçat amb el vigatà Marc.
VIOLETES: Fiasco. No recordo cap concurs on haguessin perdut dues sardanes. Canvis de jefecillus, canvis de posicions que necessiten consolidar perquè poden ballar molt, molt millor del que van ballar ahir i espero que ells pensin el mateix.
MIRANT AL CEL. Segueix la progressió.
2 victòries de les quals estaven dintre el pronòstic i un sorpasso passant, crec que no injustament, a les Violetes. I anècdota. Poques colles són capaç de ballar amb un juvenil i un veterà que es deuen portar uns quaranta anys de diferència, més o menys.
TARRAGONA DANSA. Bon resultat en el moment més apropiat. Després d'un hivern distret a Tarragona amb canvi de capdanser inclòs, una barreja dels de sempre amb 5 juvenils que estan pitjant i molt. Primera victòria de la història contra un TOP-3 i quasi sorpasso a la Mare, com va passar l'any passat al primer concurs de l'any.
MANS AMIGUES. Alts i baixos. Sardanes bones i altres no tant. Sensació que no en tenen prou amb el que fan per passar a les dominadores i per sota les no patum els estan trepitjant terreny.
MAIG. Només poden millorar. També una pretemporada mogudeta pel barri de Sant Andreu. Amb Dansaires de Maig per tapar forats d'homes i perdent el conjunt per tots els jurats, tenen feina a fer. Ànims.

Següent parada. 28 abril a Cabrils al migdia. Que si és com l'any passat, en lloc de espònsors d'antigripals, haurem de buscar espònsors de bronzejadors i proteccions solars.

PD: Concurs que acaba al voltant de la una de la matinada i l'endemà, assemblea de la UCS a les 10 h (o 10h30 segons món ho miris). Com deia aquell, et felicito fill.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

La Moviola de Ceret

Un follón... o no