Joves d'esperit


La majoria que llegireu això, només per una qüestió estadística, no sereu de la demarcació lleidatana i, per tant, pocs de vosaltres participeu normalment en concursos de terres lleidatanes. Que ja sé que tots vosaltres entre territorials (un dia en parlaré), concursos de campionat, concursos lliures acompanyant les colles filials, el de Punts Lliures, exhibicions, aplecs i assaigs extres, teniu el calendari ple com un ou.
Però, encara que sigui un cop, ho heu de fer.

Per una vegada, feu-me cas.

Perquè el concurs d'ahir a Rosselló va ser d'aquells que et deixen un bon sabor de boca.
Avinguda ampla, trànsit tallat pels laterals, bona megafonia, moltes colles, 28, colles d'escoles i del poble amb una canallada que feien posar els pèls de punta, potser l'únic millorable el terra. Però, Ei, Atenció, als vestidors hi havia esmorzar per tothom (UCS la propera vegada aviseu), un detallet artístic per la solapa de tots els balladors, aigua per tothom (no com aquells concursos que et donen dos aigües per tots i per tot el concurs) i per acabar, un necesser personalitzat amb el nom de la teva colla per tots els balladors. I 28 colles i,  oju al datu, sense tandes.
De traca i mocador.
I si acabeu amb un bon dinar i sou fanàtics dels caragols, ja ho tindríem tot.

A part d'això, el concurs d'ahir serà recordat per l'inici d'una nova categoria, la Sénior +60. Per cert, cal això del +60? Voto que no. Categoria Sénior i au. Que alguns i algunes som molt cuquis i no volem que se sàpiga la nostra edat. Jo ja m'entenc.

Doncs aquesta categoria compta amb 7 colles, la categoria amb més colles com la dels veterans. Categoria amb colles de totes les territorials, inclòs Catalunya Nord. 3 colles són de grups que ja tenen colla veterana i que aquesta categoria permet participar a gent que amb el pas dels anys (ens passarà a tots, eh?) ja no té prou nivell o per aquells balladors i balladores que entren amb aquesta edat i no tenen prou nivell per competir a màxim nivell que avui suposa el campionat veterà. Les altres 4 colles o feien anys que no participaven en el Campionat o no havien participat mai.

I una cosa més, que tots i totes si voleu seguir en aquest món de sardana esportiva, acabarem veient-nos en aquesta categoria. O sigui que té futur assegurat. I a més, posen sardanes faciletes, ballables, curtetes, que van fer que fins i tot jo pogués ballar. Eh!! Això sí, com a ajut, que encara que no ho sembli, no soc +60, però tot arribarà.

I dels resultats, què? Doncs la Gatzara tarragonina amb els ajuts permesos (recordeu que jo era un, eh?), esperant als absents Rafel i Josep i amb el debut de qui porta molts, però molts assaigs picant pedra, en Domènec, va fer un primer clar i unànime.
Parèntesi: unànime en segona instància. Perquè en un primer moment, les parcials tenien un error doncs la Gatzara tenia 9 primers i un últim. Però va ser una fake i es va rectificar bastant ràpidament. Suposo que el moviment de pots en la segona sardana va ocasionar aquest guiri gai.
La resta de colles més igualades que promet un campionat renyit. De fet, moltes colles pensaven que ho havien fet millor del resultat que van fer. I alguna cara de cabreig vam veure. Ah! I comentari dels jurats (per cert, un dels jurats no hauria hagut de fer de jurat, eh) sobre la dificultat que es van trobar. Que, salvant les distàncies, tenia la mateixa dificultat que fer de jurat als infantils. Que qui tenia millor cop de vista coixejava de conjunt, que la que anava millor de peus li fallaven els braços, que qui tenia millor conjunt tenia un parell d'elements que distorsionaven, que a estones unes anaven bé i la tirada de després fatal... I per això, unes parcials molt dispars excepte el primer lloc.
Com bromejàvem quatre velles glòries en la prèvia, recordant els anys que les colles havien de portar els DNI dels balladors, ara només caldria demanar la cartilla mèdica de medicaments, perquè amb aquestes edats qui no té un nap té una col o gent com jo que ho tenim tot i la meva cartilla mèdica és més llarga que un dia sense pa.
Vinga, que em toca recuperar els bessons que feia sis anys que no ballava dues sardanes de Competició. 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

La Moviola de Ceret

Un follón... o no