Un follón... o no

Pescaclics o també dit Clickbait, són aquells titulars sensacionalistes destinats a cridar l'atenció del lector per atreure clics, likes o m'agrades.
Doncs el meu titular, història de diumenge⁷ sobre el concurs de Balaguer perquè hi havia hagut un follen i com que no hi era que em féssiu cinc cèntims.
Agraint als corresponsals free-lance i també als que m'heu preguntat, i què? i què? i què? què ha passat?, el resultat final és més o menys el cas típic d'un pescaclic perquè la sang no va arribar al riu i tot va quedar en una anècdota, desagradable això sí.
A Balaguer es va fer la Copa de Campions, després hi parlo una mica, i també el campionat de Terra Ferma, i això va fer que hi haguessin jurats del territori i jurats de fora, en aquest cas, 3 jurats barcelonins ben coneguts per tots.
Cap problema, si exceptuem una mica d'embolic amb els pots dels números del centre doncs hi havia colles amb dos números, diferents colors, cosa típica dels concursos lleidatans.
I arriba la revessa. I un senyor que no conec va decidir no donar el tiratge als jurats "pixapins" (l'argument era que en un altre any algú va fer el mateix amb un jurat lleidatà).
Pels que no ho sabeu, els jurats de la revessa han de saber fins a quin compàs poden recollir (compàs 10 de la 4a tirada de curts) targetes dels revessaires de les colles. Doncs no, no se'ls hi va dir. 1r liu.
2n liu: A Lleida, accepten recollir targetes revessaires fora de termini (i després les marquen com a no correcte). A la resta de Catalunya, els jurats ja no les agafen si arribes fora de termini. Doncs bé, entre una cosa i altre liu més gros. Colles que s'agafaven la targeta i altres no, entre discussions més o menys elevades entre aquell senyor i un jurat barceloní i la mirada atònita dels altres.
A més a més, la revessa, curta, s'acaba i amb l'enrenou, no tots els jurats van fiscalitzar colles ni totes les colles van ser fiscalitzades.

Quan la Nuri Escudé també implicada amb la seva colla, va a demanar explicacions, la resposta que va rebre en preguntar què havia passat, va ser, més o menys textual: Jo soc el Responsable dels Jurats de Lleida i la Nuriolé tu, amb els daixonses ben posats, diu: Doncs jo soc la Presidenta de la Unió de Colles de Catalunya. Zasca!!!
Tot s'acabà amb una carta denunciant o explicant els fets de la Nuri signada pels jurats de la UCS i revessa impugnada.

Fin de la cita.
Com deia abans, una anècdota que , i ho vull recalcar, no va tenir cap suport ni seguiment de la resta de gent, bona gent lleidatana que anaven entre les disculpes i l'avergonyiment, allò que els espanyols diuen Verguenza ajena.
No sé si ha de veure o no, potser encara cueja el fet, poc explicat, que Balaguer passés el 2022, cert que era Capital de la Sardana, de tenir 2 finalíssimes del campionat a no tenir-ne cap.

I vull deixar molt clar que poques ciutats, jo diria que cap, té el poder de convocatòria de Balaguer amb quasi 40 colles. Que el dinamisme i la quantitat de concursos que organitza l'Acstell no està a l'abast de cap, cap territorial. Que anar als concursos lleidatans "normals" és un exemple d'estar ben atesos perquè ells estan contents que hi anem. El nostre grup ha anat a diversos concursos d'aquests enguany, Almacelles, Borges Blanques, i sempre hem estat ben tractats, per tothom, especialment pel delegat de la UCS d'aquelles contrades, l'Albert Massaguer, un crack.
Però hi ha disfuncions i maneres de fer molt diferents i que fan palès que les dues parts necessiten entendre'ns. Començant per unificar les categories, doncs a Lleida no hi ha categoria veterana i sí categoria alevina, a l'inrevés de la resta de Catalunya.
Dit tot això, és evident que, de la mateixa manera que les colles de fora, anem poc a Lleida, també és evident que les colles lleidatanes no troben el gust d'anar als campionats de Catalunya, últimament només hi participa la Guspira.
I com no anem sobrats de colles, cal fer esforços per part de tothom, de tothom per recosir aquesta situació.
L'excepció és el campionat de punts lliures on hi participa tot el grup Montserrat, grup que, per cert, ahir va sortir amb 6 colles. Espectacular.

No dona per més per analitzar la poca repercussió i èxit d'aquesta Copa de Campions, on no hi eren les campiones juvenils, grans i veteranes, ni moltes de les colles Top. Òbviament, l'excusa de la gravació i els assaigs extres de Punts Lliures ens ha anat molt bé a moltes colles, però no dir que aquesta Copa no ha aixecat gaire il·lusió entre les colles. A veure si entre tots li trobem encaix en un calendari molt atapeït.

Si heu arribat aquí i dieu quina merda, és que ha sigut un pescaclic de manual. O també podeu dir com mon fill Lluc que avui fa 18 anys que cada cop escric més light i explico coses que tothom sap.
Lluc, al proper escric, segur que rajo molt, val?

Pescaclics o també dit Clickbait, són aquells titulars sensacionalistes destinats a cridar l'atenció del lector per atreure clics, likes o m'agrades.
Doncs el meu titular, història de diumenge⁷ sobre el concurs de Balaguer perquè hi havia hagut un follen i com que no hi era que em féssiu cinc cèntims.
Agraint als corresponsals free-lance i també als que m'heu preguntat, i què? i què? i què? què ha passat?, el resultat final és més o menys el cas típic d'un pescaclic perquè la sang no va arribar al riu i tot va quedar en una anècdota, desagradable això sí.
A Balaguer es va fer la Copa de Campions, després hi parlo una mica, i també el campionat de Terra Ferma, i això va fer que hi haguessin jurats del territori i jurats de fora, en aquest cas, 3 jurats barcelonins ben coneguts per tots.
Cap problema, si exceptuem una mica d'embolic amb els pots dels números del centre doncs hi havia colles amb dos números, diferents colors, cosa típica dels concursos lleidatans.
I arriba la revessa. I un senyor que no conec va decidir no donar el tiratge als jurats "pixapins" (l'argument era que en un altre any algú va fer el mateix amb un jurat lleidatà).
Pels que no ho sabeu, els jurats de la revessa han de saber fins a quin compàs poden recollir (compàs 10 de la 4a tirada de curts) targetes dels revessaires de les colles. Doncs no, no se'ls hi va dir. 1r liu.
2n liu: A Lleida, accepten recollir targetes revessaires fora de termini (i després les marquen com a no correcte). A la resta de Catalunya, els jurats ja no les agafen si arribes fora de termini. Doncs bé, entre una cosa i altre liu més gros. Colles que s'agafaven la targeta i altres no, entre discussions més o menys elevades entre aquell senyor i un jurat barceloní i la mirada atònita dels altres.
A més a més, la revessa, curta, s'acaba i amb l'enrenou, no tots els jurats van fiscalitzar colles ni totes les colles van ser fiscalitzades.

Quan la Nuri Escudé també implicada amb la seva colla, va a demanar explicacions, la resposta que va rebre en preguntar què havia passat, va ser, més o menys textual: Jo soc el Responsable dels Jurats de Lleida i la Nuri, olé tu, amb els daixonses ben posats, diu: Doncs jo soc la Presidenta de la Unió de Colles de Catalunya. Zasca!!!
Tot s'acabà amb una carta denunciant o explicant els fets de la Nuri signada pels jurats de la UCS i revessa impugnada.

Fin de la cita.
Com deia abans, una anècdota que , i ho vull recalcar, no va tenir cap suport ni seguiment de la resta de gent, bona gent lleidatana que anaven entre les disculpes i l'avergonyiment, allò que els espanyols diuen Verguenza ajena.
No sé si ha de veure o no, potser encara cueja el fet, poc explicat, que Balaguer passés el 2022, cert que era Capital de la Sardana, de tenir 2 finalíssimes del campionat a no tenir-ne cap.

I vull deixar molt clar que poques ciutats, jo diria que cap, té el poder de convocatòria de Balaguer amb quasi 40 colles. Que el dinamisme i la quantitat de concursos que organitza l'Acstell no està a l'abast de cap, cap territorial. Que anar als concursos lleidatans "normals" és un exemple d'estar ben atesos perquè ells estan contents que hi anem. El nostre grup ha anat a diversos concursos d'aquests enguany, Almacelles, Borges Blanques, i sempre hem estat ben tractats, per tothom, especialment pel delegat de la UCS d'aquelles contrades, l'Albert Massaguer, un crack.
Però hi ha disfuncions i maneres de fer molt diferents i que fan palès que les dues parts necessiten entendre'ns. Començant per unificar les categories, doncs a Lleida no hi ha categoria veterana i sí categoria alevina, a l'inrevés de la resta de Catalunya.
Dit tot això, és evident que, de la mateixa manera que les colles de fora, anem poc a Lleida, també és evident que les colles lleidatanes no troben el gust d'anar als campionats de Catalunya, últimament només hi participa la Guspira.
I com no anem sobrats de colles, cal fer esforços per part de tothom, de tothom per recosir aquesta situació.
L'excepció és el campionat de punts lliures on hi participa tot el grup Montserrat, grup que, per cert, ahir va sortir amb 6 colles. Espectacular.

No dona per més per analitzar la poca repercussió i èxit d'aquesta Copa de Campions, on no hi eren les campiones juvenils, grans i veteranes, ni moltes de les colles Top. Òbviament, l'excusa de la gravació i els assaigs extres de Punts Lliures ens ha anat molt bé a moltes colles, però no dir que aquesta Copa no ha aixecat gaire il·lusió entre les colles. A veure si entre tots li trobem encaix en un calendari molt atapeït.

Si heu arribat aquí i dieu quina merda, és que ha sigut un pescaclic de manual. O també podeu dir com mon fill Lluc que avui fa 18 anys que cada cop escric més light i explico coses que tothom sap.
Lluc, al proper escric, segur que rajo molt, val?


Comentaris

  1. I amb tot aquest embolic de la revessa, es donen revesses mal repartides (i dit pel micro) com a bones........ en fi

    ResponElimina
  2. Gràcies per la crònica del concurs que feu en aquest post.

    Des de l'organització del concurs estem molt contents de com va anar tot plegat, pel ressò mediàtic abans i després del concurs, per la participació de tantes colles d'arreu del país. I pel nivell que s'hi va veure, en lluïment però també en punts lliures. I per tant, estem molt agraïts a totes les colles i grups de colles que hi van participar.

    Ja hem demanat a la UCS de repetir amb el Campionat de Campions, que ens ha permès d'acollir a la gairebé quarantena de colles que enguany van participar. El Campionat de Campions és una proposta que permet de participar amb un campionat propi a totes les colles punteres d'arreu de Catalunya que hi vulguin ser. Però lògicament qui no hi vulgui participar no hi està obligat.

    Pel que fa al malentès dels jurats, que per nosaltres no deixa de ser una anècdota, pensem que és un tema de coordinació entre la UCS i l'ÀCSTELL, i així els ho hem traslladat.

    Pel que fa a donar com a vàlides les colles que van resoldre la revessa, nosaltres cada any anunciem per megafonia les colles que ens trasllada l'àrea de campionat de la UCS, el delegat del concurs, o bé el representant del cos de jurats, amb independència que a posteriori es presentin impugnacions, i aquestes eventualment puguin ser resoltes favorablement.

    La Diada de Colles Sardanistes de Balaguer se celebra des de fa més de 70 anys, en el marc de la Festa Major, al novembre, al Mercadal balaguerí. I pensem que tot i estar força consolidat al calendari de sardana esportiva, té recorregut de millora. Des del Col·lectiu Sardanista de Balaguer treballem tots els detalls per tal que sigui una diada de colles potent, i per mimar a totes les colles participants. Enguany per exemple s'han fet tandes, s'han ampliat els obsequis, s'han implementat premis en metàl·lic per a les colles guanyadors, s'ha habilitat un espai per dinar, hem acollit tres rotllanes escolars de Balaguer, i hem estrenat una sardana de germanor de l'Anna Abad en motiu de l'Any Vallverdú.

    Volem acabar agraïnt-vos aquest text, que ens ajuda a detectar possibles canvis que ens permetin millorar el concus en properes edicions. No dubteu de contactar-nos per qualsevol altre suggeriment o proposta de millora. Ah, i us esperem en properes edicions!

    Col·lectiu Sardanista de Balaguer
    @sardabalaguer6

    ResponElimina
  3. Tai com diu el Col·lectiu Sardanista de Balaguer, La Federació Sardanista de les Terres de Lleida no podem sinó agrair aquesta crònica sobre el concurs de Balaguer i aquestes reflexions sobre el sardanisme lleidatà, que no poden servir per a altra cosa que per millorar.
    Ens quedem amb les coses positives perquè volem ser optimistes: un luxe de concurs amb gairebé 40 colles i potser més important encara la quantitat de públic que va voler gaudir d'aquesta festa sardanista.
    Els que hi vam ser vam gaudir mooolt!!!
    L'organització no era fàcil i creiem que entre tots ho vam fer possible.
    Prenem bona nota de tot el que s'ha dit i mirarem de resoldre-ho per pròximes edicions.
    L'any vinent més i millor!

    ResponElimina
  4. Bon dia,

    Com diu la Pepita Solsona, i cop a Cap de Premsa de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, i també capdanser de la colla "Somnis del Pla" de Mollerussa, crec que tot plegat va ser un malentès el qual no ha de deslluir el concurs. El Col·lectiu Sardanista de Balaguer hi va posar molt d'esforç en l'organització i crec que el resultat final va ser molt positiu.

    Sí que crec, com a dansaire i comunicador, que no es va entendre que Balaguer, després de ser Capital de la Sardana 2022, no continues sent la seu de la final del Campionat de Catalunya. Teniu raó que faltaria alguna explicació de més.

    I només per acabar, cert, el Grup Sardanista Montserrat de Lleida va presentar cinc colles en el Campionat de Catalunya de Punts lliures el passat diumenge 26 de novembre, tot un èxit de participació i gran resultat del treball de tot un any. Però en categoria Veterans també va participar la meva colla "Somnis del Pla de Mollerussa" una colla molt modesta, que participa en categoria "Veterans" però que és la més jove d'aquesta categoria, ja que només fa sis anys que balla, amb la particularitat que el 80% dels seus integrants no havien ballat mai sardanes abans del 2017.

    Moltes gràcies pel seu escrit i endavant.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

La Moviola de Ceret