Rubí. Més d'una frase

He començat el meu últim minipost del blog dient això:
La Nova Tarragona Dansa hem perdut els tres enfrontaments a Rubí.
Resultat JUST i CORRECTE.
Ho reafirmo, però vull esplaiar-me una mica:
Cert, no vam ballar bé. Vam tenir problemes evidents de ritme. Som joves i aquestes coses a vegades passen. Treballarem i millorarem, perquè aquest grup és bo i té potencial.
Però segur que poques colles hagueren pogut concursar si 5 de les 6 noies titulars als últims bàsics no van anar al concurs perquè estaven al Canet Rock.
I com tenien la feina feta de la primera fase quedar dels dos primers i a més ara començaran de zero sense acumular resultats anteriors), vam poder fer "experiments" com els hi diu l'Alfred:
*Fer ballar als bàsics a gent que s'ho mereixen per constància i interés i que encara tenen un nivell per sota de la resta.
*Fer debutar a dos interpretadors que no havien intrepretat mai i que no tenen encara l'experiència d'adaptar el volum de la interpretació a les possibilitats de la colla.
*Fer ballar més nois que noies. 7 nois i 4 noies. Sí, ho heu llegit bé. I, ara em podeu matar si voleu, però generalment i més en colles petites, la qualitat de les noies és millor que la dels nois.
* I perquè es van tallar de fer una anella tota de nois, que hagués sigut històric. De fet, ja van fer el galop amb 7 nois i una noia.
I ara ve una anècdota quan li vaig preguntar al Lluc:
-I perquè no heu fet el galop només els nois? Perquè ha fet el galop, la Berta?
- Doncs necessitàvem una noia davant per seguir el moviment del mocador fent el galop.
Fi de l'anècdota.
Com deia aquell, són "Excusato non petita" perquè ja he dit al començament que el resultat va ser just i correcte.

I és cert que la cobla va tocar un pèl ràpid, un pèl massa en alguns trossos, massa canyera, Meritxell dixit, però assolible per totes les colles.
I parlant de cobles, la d'ahir era la cobla Sabadell, però estava farcida de "bolos" entre festes majors i el Canet Rock.
I sense culpar-los de res, algun dia haurem de parlar de com gestionem, les colles, els organitzadors, la UCS els requisits mínims i innegociables que les cobles haurien de tenir, com a part important, dels concursos.

I per acabar, deixeu-me parlar de les altres colles juvenils.
*Cabirols: actuals campions, mantenen el bloc que els ha fet triomfar, van incorporant a poc a poc gent nova i segur que la final a 3 concursos (Tàrrega, Sitges i Valls) amb la Nova Tarragona Dansa i ves a saber si es repetirà un espectacular desempat com l'any passat.
*Mediterrànea Jove: Continuen progressant. Quan poleixen 4 detalls tècnics que segur que amb el Vadó aconseguiran, donaran molta guerra.
*Guspira; Any de canvi generacional. Amb moltes més noies que nois i amb un grup que es mou molt i bé. Progressaran a millor, sense dubte.
*Xàldiga: Millorant concurs rere concurs. Amb una barreja de nois Maig i de noies que han d'agafar confiança. Si el fet que ens passessin ahir, significa que no deixessin el seu marcador a zero enfrontaments guanyats, em fa content.
Bonus Track: Brots de Galzeran. Ei, us esperem al campionat, eh?

Bona iniciativa "privada" de fer foto conjunta totes les colles juvenils, però quasi 24 hores d'obtenir una foto potent de molts joves encara espero la difusió institucional.

Acaba la primera fase del campionat juvenil amb 5 colles i 3 concursos. Però en cap hem coincidit totes les colles. En això, assoliment no satisfactori.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

La Moviola de Ceret

Un follón... o no