Números, números i números


Aquest títol ( copiat d'un whatsapp que m'ha enviat un company sardanista avui) s'ha de llegir amb l'entonació de la cançó "Paroles, Paroles, Paroles" que van popularitzar Dàlida i Alain Delon en una versió en francès i que després s'ha traduït a molts idiomes, inclòs el nostre per la sempre recordada Núria Feliu ( (1) PARAULES, PARAULES (NÚRIA FELIU CANTA AMB COR I ÀNIMA) "PAROLE, PAROLE" 1989 - YouTube)

Doncs si ja us heu recuperat del vídeo, us faig cinc cèntims de l'Assemblea de la Unió de Colles Sardanistes que s'ha celebrat avui.

La convocatòria deia que seria una reunió mixta, presencial o telemàtica. Però no sé ben bé perquè la connexió o ves a saber què no funcionava i l'Assemblea ha començat amb gaire bé mitja hora de retard. Tots hem patit problemes d'aquest tipus i malgrat que la pandèmia ens va fotre les piles en aquestes coses, encara passen imponderables. I amb una junta de boomer generació, com jo, els imponderables informàtics es converteixen en Everests insuperables. Finalment, la Laura ho ha arreglat i s'ha pogut celebrar l'Assemblea. Ah!! I quina solució, s'ha proposat  perquè no torni a passar això? Impossible que l'endevineu. La solució , sabeu què, és deixar de fer reunions telemàtiques i tots cap a Barcelona. Mare de Déu. Alguns cops no sé si és pitjor el centralisme madrileny o el barceloní.

L'Assemblea ha començat amb una assemblea extraordinària per atacar un d'aquells temes tan apassionants com és el d'aprovar una modificació d'estatuts, d'aquells estatuts que ningú es llegeix mal, però que s'ha de fer de tant en tant. I què s'ha aprovat? Doncs, no devia ser molt important perquè segons han dit el que s'ha aprovat ja s'estava aplicant de facto des de fa temps.

Després resum de  resultats de l'any 2022 amb la típica errada de tot Power Point, resolta amb aquella resposta que tots, també, hem utilitzat algun cop de " això es culpa de copiar/pegar"... bé i una mica també per no haver-ho repassat prèviament segons comentari que algú altre m'ha fet arribar. Un dia d'aquests quan sigui més jove faré un Twitch d'aquests que no en tinc ni idea de com es fan, per comentar i fer una mica de safareig amb tots els whatsapps paralels a les assemblees i ja no et dic, en les reunions de jurats o de campionat.

Parlant de XXSS, un tema polèmic ha estat sobre l'ús o mal ús o poc ús que es fa des de la UCS de les xarxes. El fonament d'això parteix d'aquella idea de que ningú ens fa cas ( Com uns Calimero qualsevol, "nadie me quiere") però quan es tracta de vendre'ns i avui dia les xxss és el reflex de si estàs connectat o no, no som capaços de fer un pas endavant. I mira que hi ha colles, i potser millor dit, hi ha grups de colles que han fet un pas endavant i gran en aquesta modernització. Per mi ara, el Grup Maig és el més actiu en això. Seguit de prop per grup Mirant el cel, el grup de colles de Lleida, Mans Amigues i Tarragona Dansa i Aires Gironins i... És a dir, totes les colles ens hem buscat la vida, amb més o menys èxit, pel tenir més impacte mediàtic. Però ara falta que la UCS es posi les piles en això. I com tardem molt, potser l'última story que penjarem serà l'esquela del Campionat.

El Pau del Grup Maig, per cert, molt maco el sofà on estaves, ha tornat a insistir com ja va fer l'any passat i després de l'èxit de finals del 2021 de les colònies juvenils, què s'havia de pensar a fer alguna cosa per incentivar les colles infantils i més, havent-hi una dotació econòmica i més, havent una JoventUcs desapareguda en combat i que no sé si encara existeix o està vigent o no o va ser com una flor d'estiu. I què s'ha decidit? Doncs el de sempre. Que farem una reunió de colles infantils perquè lis diguin a les colles infantils quines coses han de fer perquè hi hagi més colles infantils.

Què més? Doncs com diu el títol d'aquest blog, números, números i més números. Mireu, jo em dedico professionalment a això. I durant molts anys, també he sigut tresorer de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa. A fer pressupostos. A fer balanços econòmics i, també, a explicar -los després als fòrums que pertoca. I m'apassiona tot el tema numèric, monetari, etc. I us puc assegurar que he desconnectat moltes estones ( de fet, he posat la gamba preguntant una cosa que ja havien dit uns minuts abans). Perquè, reconeixent la sapiència i preparació del tresorer actual, no podem dir que la didàctica i la concreció siguin el fort de l'amic Joan. I al final no sé si la subvenció per les revesses passa a colla passiva o el preu de la revista Unió dependrà dels quilòmetres que es facin. Resultat: Sí a tot i tothom callat que si no tornarem a repassar tots els números.

Massa temps pels números, números i números i massa poc com deien aquells per parlar dels "problemes que realment interessen a ~la gent~ les colles.

Mentrestant, The Tyets petant-ho a tot arreu a ritme de sardanes i nosaltres tocant-nos els…autocensured.


Comentaris

  1. Hola a tothom, soc en Josep "d'ara"de la Colla Albera Dansa de El Voló, Catalunya Nord. Només volia comentar una cosa sobre el que dius en el teu article, i és sobre el COTIXCOTI. El dissabte passat vaig fer una proposta al grup wats de les colles de Girona, i és la seguent: fer que soni aquesta cansó a cada concurs, per exemple, just abans de donar premis. No només la UCS està pasiva en alguns temes, cosa que no se si és cert, doncs les colles també estem adormides, tan sols 2 persones van contestar o van dir quelcom, aqui es veu el poc interés en fer coses que cridin l'atenció. No siguem rucs, despertem i fem servir totes les eines que tenim per intentar cridar l'atenció del jovent. Perdoneu les faltes d'ortografia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per damunt de tot, sí, aprofitem tots els recursos que tinguem a l'abast per difondre la sardana entre el jovent i per fer que arribi a moltíssima gent, sobretot als qui n'estan més allunyats. Manel

      Elimina
    2. Una entitat ha coreografiat amb punts lliures senzill el final del CotixCoti i crec que la UCS no hi ha compartit (i les colles, tampoc hem vist res compartit)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

La Moviola de Ceret

Un follón... o no