El Gamper de les sardanes

El trofeu Joan Gamper és un torneig estiuenc que organitza el Futbol Club Barcelona i que, abans més que ara, els equips, especialment el Barça, ensenyaven els nous fitxatges o el nou entrenador i tots els aficionats tenien la il·lusió de la novetat, com els nens i nenes a l'inici del curs escolar, i tothom pensava: Aquest any, sí!!!
Doncs Granollers és el Gamper per les colles sardanistes. Només heu de veure les colles admeses. Una barbaritat. Totes les colles del Campionat Gran, si s'accepta la colla Rosa de Sant Jordi com a colla Violetes i, totes les del Campionat Veterà excepte la Claror de Gogues.
I com s'explica això??
Pel meu parer, per diverses coses.
*La primera és que històricament és l'únic concurs que se celebra en una zona central del país i abans només hi ha hagut 2 concursos en terres lleidatanes on no hi sovintegen, per dir-ho finament, les colles de BCN i GIR i les de TGN hi anem de Pasqua a Ramos i també és l'últim abans dels bàsics de Cabrils i Odena, malgrat que enguany i per ser Capital de la sardana 2023 també hi ha un concurs a Sant Cugat, però la resta d'abril res de res.
*La segona és que la competitivitat de Granollers permet als capdansers tensar les colles amb assaigs dobles, assaigs a aplecs o assaigs extres que quasi sempre acaben amb jalar i beure que sempre va bé. I aquesta preparació addicional va d'allò més bé de cara als bàsics.
*També és una mena de, com ho diria, 50% d'assaig general i 50% d'ensenyar les cartes de la temporada. Els frikis ho analitzem tot. Cares noves, a veure qui ha pescat en altres "caladeros", absències significatives, millores en els vestuaris, entrenadors nous, els estats de forma, etc. I, tenim el mal costum d'extrapolar la ballada com si fos el resultat final del Campionat a Banyoles..... Per cert, què ha passat amb Balaguer????.

Si la climatologia, que sembla que sí, ho permet, la Porxada viurà un d'aquells concursos, macos, ben parits i qui no guanyi sempre li quedarà el Clàssic per acabar o no) el cap de setmana amb un gust de boca.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

Números, números i números

La Moviola de Ceret