El Barça de les sardanes

Doncs ahir es va acabar el campionat de Primera divisió (Quim Rutllant dixit) de la sardana esportiva. És a dir, el millor del millor que es pot veure en l'àmbit sardanista de competició avui dia.

Balaguer com els últims anys (diria que amb l'excepció del 2014 que va coincidir amb la consulta participativa, sí aquella que vam votar SÍ-SÍ) ha estat el lloc designat.

Tots recordem la final de l'any passat, on es va arribar al final de tot amb un resultat tan empatat que fins 24 h després no vam saber el guanyador definitiu. Més emoció impossible.

Enguany, però, no hi ha hagut ni una miqueta d'emoció. Tot estava dat i beneit.

La colla Mare Nostrum de Barcelona arribava amb tot el peix venut i ahir ho va ratificar amb un primer en les tres sardanes. Guanyadors clars, triomf inapel·lable. FELICITATS, Mare.

La Mare Nostrum és una de les dues patums, de les quals us vaig parlar en un escrit a començaments d'octubre (https://sardananoresolta.blogspot.com/2019/10/xocar-contra-les-patums.html). El post amb més comentaris i potser el més polèmic.

En aquell escrit deia textualment: Algun cop m'agradaria que la meva colla arribés a ballar a un nivell tan alt com fan sovint les violetes i la mare. I em reafirmo en això.

Vagi pel davant, que l'estil de ballar de la Mare està lluny del meu ideal. Però, ULL!, això no és valorable, tot i que molta gent diu, com si això fos determinant, jo sóc més d'un estil o de l'altra. Però en cap lloc les bases parlen de què s'ha de valorar l'estil. Bé, a les bases no trobareu cap criteri de què es puntua... Però això ja és una altra història.

El difícil és mantenir el seu nivell, cert que amb alguns alts i baixos, el seu altíssim nivell durant tants anys. Ei!!! Algú dubta que l'èxit de, per exemple, Rússia en Natació Sincronitzada no va acompanyat del fet que tenen un nivellàs? O algú dubta que aquesta gimnasta nord-americana que s'ha fet famosa últimament, la Simone Biles, que ho està guanyant tot, té un nivell espectacular?

Doncs no hem de dubtar d'una colla que ha guanyat 7 dels últims 10 campionats. Cap dubte. Han sigut els millors d'aquesta dècada...com ningú dubta que el Barça ha sigut el millor de la lliga espanyola guanyant, també, 7 títols d'aquesta dècada.

Però és que el Barça ha tingut/té el millor jugador en molt temps.

I la Mare, té els millors balladors?

Aquí entrem en un terreny on la Mare Nostrum, i també les Violetes, han sigut criticats moltes vegades de mantenir el seu nivell, a costa d'agafar, de captar bons balladors d'altres colles.
Els que tenim un model de colla totalment diferent com és el meu cas que apostem per les colles petites i la formació, el model de colla "que fitxa" balladors no ens agrada, però, atenció!!! És tan lícit com altres...fins que no em demostreu que els obliguen a anar a la Mare o a Violetes amb una pistola al pit. Fa un any, el fitxatge d'una parella de la colla barcelonina Xàldiga va provocar certa remor, sobretot en la capital del país.
Res a dir.... Però com em toqueu algú dels meus em sentireu!!!!!!

També hem de reconèixer que tants i tants anys estant al capdavant no és fàcil i que algun mèrit deuen tenir. Mantenir una colla amb la gent justeta requereix un compromís, de TOTS, una perseverança tenaç de TOTS i això, ho sabem tots no és gens fàcil.

Tres reflexions finals:

* Un grup amb èxits tan duradors ha de tenir un bon líderLa Mare Nostrum té una líder des de fa molts anys, que s'ha guanyat el respecte dels seus i de tot el món sardanista que sabem la dificultat que és mantenir la tensió competitiva, i la quantitat d'hores de dedicació i implicació.

*No sé què els depararà el futur, però amb la canallada que tenen, ja es podrien pensar de fer colles petites, oi?

*I per últim, i cal dir-ho, i més enguany que no hi participaran, la Mare Nostrum ha estat la gran innovadora, el referent clar, el mirall de moltes colles en la modalitat dels Punts Lliures.

Potser ha quedat una mica "massatge", però em sembla just reconèixer el valor i el mèrit de qui ha guanyat 7 de 10 campionats. I com al Barça, que segur que no ha fet coses bé, guanyar 7 de 10 lligues té molt de mèrit.

PD: Ja sé que tinc pendent escriure sobre la final de Valls i, especialment, sobre les colles juvenils. Ho sé i ho faré. Però respecteu el meu dol, please.




Comentaris

  1. Balaguer 2014 no es fa final perquè hi ha consulta? Consulta?! I l'any que hi ha eleccions, les colles han de participar-hi, si o si, perquè la UCS, si no, t'amenaça amb últims? (Balaguer com els últims anys (diria que amb l'excepció del 2014 que va coincidir amb la consulta participativa, sí aquella que vam votar SÍ-SÍ) ha estat el lloc designat.). Patètic!

    ResponElimina
  2. (Tots recordem la final de l'any passat, on es va arribar al final de tot amb un resultat tan empatat que fins 24 h després no vam saber el guanyador definitiu. Més emoció impossible.
    Enguany, però, no hi ha hagut ni una miqueta d'emoció. Tot estava dat i beneit.)

    Balaguer 2019 el concurs més aburrit on s'hi ha assistit mai. Amb el campionat fet des de mitja temporada i les colles posant a ballar dansaires que encara no havien ballat fins aquell moment.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

La Moviola de Ceret

Un follón... o no