Que tinguem SORT

No fa ni 72 hores que va sortir la sentència del Procés. No podem dir que no era esperable, però en fer-se pública la indignació ens ha remogut a tots.

Per les xarxes hem vist molts comunicats de colles i grups sardanistes condemnant aquesta sentència.

Portem dues nits amb aldarulls que ningú ara com ara sabem com acabaran les coses.

No sé quina repercussió han tingut aquests aldarulls entre membres de colla.

Parlo per la meva. Gent jove que estan donant la cara, gent jove compromesa, gent jove sense por, gent jove que ens han deixat els lliris per qui ja no som joves però a l'hora de la veritat estan allí.

Una anècdota: Dilluns anant cap a casa amb la moto després de treballar em trobo amb la carretera tallada. 20/30 persones tallant el pont de sortida de Tarragona. Baixo i em trobo que molts eren dels MEUS. I què collons, em vaig quedar.

Ahir la nit vam tenir minuts, hores de pànic, de tensió per la detenció després de molta estona sense saber-ho) d'un jove de la colla , menor d'edat, acusat d'aldarulls. Aquest matí quan ha tornat a casa tots hem respirat.

Avui molts dels MEUS han tornat al carrer. Només els he pogut dir CUIDEU-VOS.... i creuar els dits

Els dimecres, després de Santa Tecla, havíem començat a assajar els dimecres. Estem a la recta final del campionat i preparant les coreografies dels punts lliures.

Avui és dimecres. Ningú, ningú ens hem plantejat la possibilitat d'assajar.

No sé com ha afectat les colles grans i veterans que diumenge tenen campionat. Però poca gent compromesa com som els sardanistes podem tenir el cap centrat a assajar. Almenys jo i els MEUS no.

Ja fa anys, diria que el 2012, va haver-hi una gran polèmica per l'anul·lació del concurs de Lloret del 11-S davant la negativa d'algunes colles veteranes que s'hi jugaven el campionat) d'anar-hi per voler a una de les primeres grans manifestacions que ja s'han fet anualment.

Des de llavors, els organitzadors i les colles sardanistes hem tingut clar que la lluita pel nostre país i, posteriorment, per la frustració del que va passar el 1-0 o per la injustíssima presó preventiva dels nostres presos polítics passa per davant de qualsevol concurs, independentment de la seva importància.

Balaguer, Verdú, Cornellà i Cassà de la Selva es van veure implicats en canvis el 2017.

Perpinyà, Sant Feliu de Llobregat, Rubí i Vilanova el 2018.

Enguany encara no s'ha modificat cap concurs (bé a Mataró que tenia concurs el 26 de maig coincidint amb les eleccions municipals no es va permetre que fos vàlid pel campionat territorial i, finalment, es va quedar sense colles i es va haver de suspendre). En perspectiva, tenim un 10-N amb la final de colles grans a Balaguer (encara que potser s'arribarà amb poques coses a decidir) i de moment que jo sàpiga no s'ha pres cap decisió.

Però la incertesa del que pot passar en un país que estem revoltats, farà que estiguem atents a possibles canvis.

Amics, amigues, donem-nos les mans, agafem-nos forts i que tinguem SORT.






Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

Números, números i números

La Moviola de Ceret