SAVE THE PLANET...SARDANISTA

Aquests dies hi ha manifestacions, vagues estudiantils (almenys, mons fills l,han fet per això, si no m'han pres el poc pèl que em queda), programes de màxima audiència per conscienciar a la població sobre els efectes nocius del Canvi Climàtic. I una nena sueca, Greta Thunberg, ha revolucionat i ha sacsejat consciències amb poc més d'un any quan va començar a fer vaga.

Doncs de nens, nenes, nois, noies i joves vull parlar avui.

Aquest diumenge concurs a sitges a les 18 h. Amb gent al davant com el Felip Vallejo i tota la família Franco que sempre han apostat per donar protagonisme als més joves, en fer concursos atractius i dinàmics i amb una localització espectacular.

Serà campionat de Catalunya per les colles alevins (fins a 10 anys) i juvenils (de 15 a 18 anys). És a dir, la pedrera, el futur, la base d'on han de sortir les colles del demà.

Doncs de colles alevines hi haurà NOMÉS 3 (Lleida, Sabadell i Barcelona).

i de colles juvenils NOMÉS 3 (Sabadell, Barcelona i Tarragona), amb la baixa de la colla de Canet de Mar.

Però és que el campionat infantil NOMÉS hi ha 4 colles (Lleida, Tarragona, Banyoles i Rubí)

Amb 4 grups sardanistes (grup Montserrat de Lleida, grup Mirant al Cel de Sabadell, grup Maig de Barcelona i grup Tarragona Dansa de Tarragona (i esperant que creixin grups com el de Terrassa, Banyoles,o Rubí o Cassà i altres) pràcticament s'aguanta la pedrera del món sardanista esportiu. I no en teniu ni P... Idea del que costa mantenir colles petites.

I ho dic, perquè sabeu que fa més de 20 anys que estic en el món de colles petites. I si difícil és convèncer als joves, que ho és, feina doble és convèncer als pares i mares. I quan ja els tens convençuts i veuen que els nens i nenes s'ho passen bé, que és la veritat, el que costa és que tinguin un mínim de compromís i no et faltin amb qualsevol excusa irrisòria quan més falten et fan.

I fem colònies i fem carnavals, i anem a menjar la mona i dormim al local, i fem jocs i fem esplai i fem, i fem i fem.

I mai, mai, mai estarem prou reconeguts la gent que tira del carro d'aquestes colles petites.

Als grups sardanistes els hem de cuidar MOLT, MOLT i MOLT.

i la UCS i la Confederació Sardanista els hem de cuidar MOLT, MOLT i MOLT

I no ho fem. I quan ens vulguem penedir serà massa tard, si no ho és ja.

Ens hi va el futur, ens hi va la vida.









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

La Moviola de Ceret

Un follón... o no