Copa Catalunya. Descansi en Pau

Faig un blog exprésperquè em bull la sang i ho he de treure dedins.

Avui la UCS ha fet públic que es suspèn l'edició d'enguany (segona) de la Copa Catalunya que s'havia de celebrar a Montblanc el 7 de setembre.

A finals de juliol de l'any passat, es va celebrar la primera edició, també, a Montblanc, coincidint amb la seva capital de la sardana. Hi van participar 6 colles grans i 4 de veteranes.

La UCS, la que sempre és criticada, s'ho va currar i molt en l'organització, la predisposició a fer coses diferents, en la logística del concurs, en l'ús de tecnologia, en l'entrega dels trofeus, etc.

Montblanc, lloc on no es feien concursos de sardanes almenys en les últimes desenes d'anys, va posar-hi la seva part d'esforç logístic i econòmic.

Segur que hi va haver coses millorables, com en tot. Potser la més criticada va ser la data (28 de juliol). De fet, a posteriori, del concurs de l'any passat, es va passar una enquesta a les colles perqué hi diguessin la seva i entre altres coses, preguntaven pel tema de la data.

Enguany s'anuncia per començaments de setembre. La meva opinió és que m'agrada la data. Totes les colles, qui més qui menys, baixem el ritme a l'Agost, merescudes vacances. Començar amb un al·licient la segona part de temporada ho trobo un estímul per les colles i, si hi tens un mal dia, tampoc és un drama. I si més no, pots fer rodar aquells balladors que estan a punt de ballar el Campionat de Catalunya amb un concurs amb no tanta pressió. A més, coincideix amb la Festa Major de Montblanc i on la quantitat de públic assistent segur que serà més gran que l'any passat. I refermar els concursos de sardanes en una part del territori on la penetració de la sardana, i més encara de la sardana esportiva, costa i molt.

Pel que sé, hi podia haver hagut 4 colles grans i 4 colles veteranes. Poques colles? Sí. Suficients per fer un format com a Copa Catalunya? També, crec jo.

A tots els que titllen a la UCS d'immobilista,

A tots els que es queixen que els concursos són iguals des de fa 40 anys

A tots els que sempre deien que no hi havia tecnologia als concursos

A tots els que sempre dieu que els concursos es fan als mateixos llocs

A tots els que dieu que el tema dels jurats havia de canviar

A tots els que es queixeu que les classificacions ja estan fetes i no hi ha emoció

A tots, podem seguir anant criticant i no fer cap esforç. Com diuen els nostres veïns . "entre todos la mataron y ella sola se murió"

Última reflexió: s'hauria cancel·lat, també, si hi haguessin participat les dues colles patum del món sardanista?

Comentaris

  1. Una altra pregunta: hi hauria hagut més colles (entre elles les patums) si el concurs s'hagués convocat a, posem per cas, del Garraf cap amunt?

    ResponElimina
  2. Precisament s'havien apuntat les colles més llunyanes..... No se ..... Crec que el resultat hagués sigut el mateix

    ResponElimina
  3. MMMM.... Pel que veig del mon de les sqrdanes , si que fa pena, pero tampoc es pot fer una copa amb 4 colles... quin sentit te ? Per cert us parla un dansaire que va guanyar la primera copa.. al 89 o 90 no recordo be.. al poble espanyol.. aixo si que ho recordo..... Y es van ballar 3 sardanes senceres.... altres epoques..

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Blog Parcial

La Moviola de Ceret

Un follón... o no